Рошићев отац: Марко преживљава полицијску тортуру

БЕОГРАД: Недељко Рошић, отац Марка Рошића који се терети за убиство Оливера Ивановића, демантовао је да је против његовог сина и Недељка Спасојевића из Косовске Митровице подигнута оптужница и изнео да се над његовим сином у затвору у Подујеву спроводи полицијска тортура.
1
Фото: Tanjug

Он је у изјави за данашњу Политику рекао да је његов син у затвору без правног основа, с обзиром на то да оптужница није поднета у законском року од годину дана.

Против мог сина, који дуже од годину дана преживљава психичку и физичку тортуру у казамату у Подујеву, али и против Недељка Спасојевића, оптужница није подигнута, што ми је пренео адвокат који заступа мог сина. Син ми је фактички киднапован јер, на основу закона, тужилац је морао да наведе разлог задржавања у затвору, а на то је одговор требало да да и надлежни судија, каже Рошић.

Додаје да је тачно да је њима притвор продужен до 23. децембра, али да је и то урађено мимо закона, и оцењује да је очигледно да су судија и тужилац у дослуху.

Рошић истиче да се представници међународне заједнице оглушују о драстично кршење закона и не реагују, иако им се више пута писаним путем обраћао.

Небојша Рошић тврди да његов син Марко у затвору преживлајва тортуру и наводи да је његова супруга пре месец дана била у посети сину и да је он потпуно психички и физички сломљен.

Терор косовске полиције кренуо је оног јутра кад је ухапшен, а онда се батинање наставило у затвору у Подујеву, где су га приморавали да призна кривицу и да за убиство Ивановића оптужи државу Србију. Како није пристајао на уцене, премештен је у затвор у Гњилану, где је га је затворски чувар, Турчин, ударао металним вратима, усред зиме му искључивао топлу воду, да би нам јавили да је мој син хтео да се обеси. Страхујемо за његов живот јер је потпуно сломљен, испричао је Небојша Рошић.

Он тврди и да је приликом последње посете видео да је његовом сину глава модра од удараца, али и да не може да рашири шаке јер му се ни после годину дана нису опоравили нерви на рукама од лисица којима је био везан.

Марко Рошић, Недељко Спасојевић, као и Драгиша Марковић, ухапшени су 23. новембра прошле године, у акцији специјалних јединица косовске полицје Росу.

Марковић је у међувремену пуштен из притвора.

Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда, убијен је 16. јануара прошле године.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести