Шарићевом бившем зету правоснажно још осам година затвора

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правосанжно је осудио на осам година затвора Јовицу Зиндовића из Пљеваља због недозвољеног држања аресенала оружја, трговину наркотицима и фалсификовање исправе.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Зиндовић је, према писању медија, бивши зет Дарка Шарића, оптужог за кријумчарење кокаина из Јужне Америке, а Црна Гора је за њим расписала Интерполову потерницу јер је 2015. године побегао са издржавања казне затвора од 15 година на коју је осуђен због убиства.

Међутим до изручења ће вероватно доћи тек пошто одслужи ове казне на коју је због поменутих кривичних дела осуђен у Србији.

Годину дана након бега из Црне Горе, ухапшен је у Београду, а у стану који је изнајмљивао пронађен је арсенал оружја и дрога, као и фалсификовани лични документи.

У овом случају је на годину и по дана осуђен Војислав Марсеновић јер је покушао да слаже полицајца о Зиндовићевом идентитету иако је знао да је он под потерницом, па је тако извршио кривично дело "помоћ извршиоцу након извршеног кривичног дела".

Зиндовићу је одлуком Апелационог суда такође потврђена мера безбедности одузимања предмета: 589,54 грама кокаина са левамисолом, вагице за прецизно мерење, аутоматске пушке, аутомата, метака, пригушиваца, пиштоља, револвера, као и пет панцира и прибор за чишћење оружја.

Одузета му је и имовинска корист прибављена кривичним делом од 81.800 евра.

Зиндовић је ухапшен 2016. са лажним јавним исправама, које је приликом легитимисања употребио као праве - швајцарском возацком дозволом и лицном картом, као црногорском возачком дозволом и црногорском личном картом.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести