Секуловићу мања казна, за три убиства 30 година затвора

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду смањио је за пет година казну некадашњем власнику фирме “С компани” Бранку Секуловићу и правоснажно га осудио на 30 година затвора, јер је пре 13 година убио три мушкарца који су га рекетирали.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Овом одлуком преиначена је пресуда Вишег суда у Београду који га је у децембру прошле године осудио на 35 година затвора. Казна му је смањена јер према ставу Апелационог суда основано је жалбом Секуловићевог браниоца указано да је првостепени суд пропустио да цени неспорно утврђену чињеницу - да је Секуловић трпео претње и физичко насиље од убијених Дарка Живковића и Владимира Самарџића, као и да је био егзистенцијално у страху за себе и чланове своје породице.

Секуловић је осуђен јер је у канцеларији своје фирме "С компани" на Видиковцу 28. септембра 2007. године убио Владимира Самарџића Глобуса (29), Душана Пејовића (24) и Дарка Живановића (22), званог Жика Шумадинац.

Секуловић је након убиства, девет година био у бекству све до 22. октобора 2016. када је са лажним пасошем на име Марио Триван и својом фотографијом ухапшен на граничном прелазу Брод, између Босне и Херцеговине и Хрватске.

Потом је изручен Србији и налази се у притвору.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести