Секуловићу нова пресуда у среду за троструко убиство 2007.

БЕОГРАД: Виши суд у Београду изрећи ће у среду, 23. децембра нову пресуду Бранку Секуловићу, власнику фирме "С компани" у којој је пре 13 година убио три младића који су га, како он тврди, рекетирали.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

То ће бити друга првостепена пресуда Секуловићу, пошто је прву којом је био осуђен на 35 година затвора због троструког убиства, укинуо Апелациони суд и наложио да му се суђење понови.

И на нову пресуду он ће имати право жалбе Апелационом суду.

Тужилаштво је у завршним речима које су одржане на данашњем суђењу затражио да се он најстроже казни за кривично дело тешко убиство и да му се продужи притвор.

С друге стране, одбрана је тражила да се Секуловић ослободи, тврдећи да не постоји ниједан доказ да је извршио троструко убиство, као и да су форензичари утврдили да није пуцано из пиштоља који је Секуловић легално поседовао.

Секуловић је оптужен да је у канцеларији своје фирме "С компани" на Видиковцу 28. септембра 2007. године убио Владимира Самарџића Глобуса (29), Душана Пејовића (24) и Дарка Живановића (22), званог Жика Шумадинац.

Он је након убиства, девет година био у бекству све до 22. октобора 2016. када је с лажним пасошем на име Марио Триван и својом фотографијом ухапшен на граничном прелазу Брод, између Босне и Херцеговине и Хрватске.

Потом је изручен Србији и налази се у притвору.

Медији су раније писали да је до троструког убиства дошло због нерашчишћених финансијских послова, јер су наводно Самарџић, Пејовић и Живковић од њега тражили исплату пара које су му дали уз камату.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести