Шијану млађем и и још двојици осумњичених одређен притвор

БЕОГРАД: Виши суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана Вукашину Шијану (22) и још двојици осумњичених да су у понедељак ујутру учествовали у пуцњави у којој је у ноге рањен 34-годишњи мушкарац.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Свој тројици окривљених, В.Ш, М.М. и М.К. притвор је одређен да не би утицали на сведоке, а према В.К. и М.М. и да не би у кратком року поновили кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.

Притвор им је решењем одредио судија за претходни поступак на предлог тужилаштва пред којим су се раније данас бранили ћутањем.

На то решење окривљени и њихови браниоци имају да уложе жалбе у року од три дана кривичном ванпретресном већу суда.

М.М. се терети за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда у саизвршилаштву, док се према Шијану и М.К. предузимају доказне радње због кривичног дела тешка телесна повреда у саизвршилаштву.

Они се сумњиче да су у понедељак ујутру, 19. јула, у Сурчину дошли испред куће 34-годишњег мушкарца, којем је, након вербалне расправе, како се сумња, М. М. испалио неколико хитаца у пределу ногу.

Вукашин Шијан је син Зорана Шијана, некадашњег вође тзв. сурчинског клана који је убијен 27. новембра 1999. године, рафалима из "шкорпиона" и "калашњикова" док је у "мерцедесу" чекао зелено светло на углу Немањине и Светозара Марковића.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести