Скоро килограм накита у две заплене на Градини

БЕОГРАД:  Цариници су у сарадњи са полицијом 27. и 28. фебруара, на граничном прелазу Градина, спречили кријумчарење готово килограм златног и сребрног накита, саопштила је данас Управа царина.
Zaplena zlata na prelazu Graina Foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

Непријављени накит је откривен у „БМВ“ француских регистарских ознака којим је из Француске ка Турској путовао 48-годишњи француски држављнин турског порекла са сапутницом. На питање цариника обоје су претходно рекли да са собом не носе ништа осим личног пртлкага.

Прегледом аутомобила цариници су у кеси сакривеној испод торби које су се налазиле између сувозачевог и задњег седишта открили скривени товар камуфлиран накитом од бижутерије.

Реч је о више од 600 грама златног и сребрног накита: скоро 40 прстенова, више од 20 огрлица, готово 20 наруквица и 8 пари минђуша.Поред накита, откривено је и 16 дуката и 5 златних и сребрних привезака, а укупна вредност непријављеног накита већа је од 850.000 динара.

Како вредност заплењене робе премашује трећину вредности аутомобила, и возило је привремено одузето до окончања прекршајног поступка против возача.Дан раније откривен је кријумчарени сребрни накит у аутобусу турских регистарских ознака који се из Истанбула упутио ка Бару.

Иако су цариницима рекли да немају ништа да пријаве, путници су упућени у хол службене зграде ради контроле.Том приликом је у торбици 54-годишње српске држављанке настањене у Котору пронађен скривени сребрни накит.

Путница је рашила поставу своје торбице, где је сакрила више од 320 грама сребрних минђуша, огрлица, прстења, наруквица и привезака, па је потом наново ушила, а нешто накита пронађено је и у прегради новчаника, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести