Скривали дрогу у лименци

Цариници су у сарадњи са полицијом 3. августа 2022. године године на улазу граничног прелаза Батровци спречили покушај кријумчарења дроге скривене у једној прерађеној лименци освежавајућег безалкохолног пића.
њ
Фото: Управа царине

Необичан покушај скривања наркотика откривен је када је на ред за редовну улазну контролу пристигао ''BMW 114'' белгијских регистарских ознака којим је путовало четворо младих страних држављана.

Два младића и две девојке су цариницима рекли да су кренули на море у Грчку и да немају ништа да пријаве јер са собом носе само личне ствари.

Међутим, током детаљне контроле пртљага, цариници су у једном ранцу који се налазио у гепеку, наишли на наизглед обичну лименку освежавајућег, безалкохолног пића.

Извадивши је из ранца, цариници су схватили да је сувише лака да би била испуњена садржајем, те да се највероватније ради о вешто смишљеној камуфлажи.

Њихове сумње су убрзо потврђене, јер су окретањем горњег дела лименке утврдили да је она прерађена тако што је у унутрашњост убачена ваљкаста пластична бочица која је требало да послужи као својеврсни контејнер, док је шупљина између зида лименке и бочице попуњена гипсом.

Фото: Управа царине

У унутрашњости бочице пронађено је укупно 7 пластичних кесица испуњених различитим наркотицима: три кесице испуњене белом прашкастом материјом тешком око 5 грама, за коју се сумња да је реч о кокаину, три кесице тешке око 8 грама у којима се нашла психоактивна супстанца кетамин, као и једна кесица са четири таблете у облику луткица за које се сумња да је реч о екстазију.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести