Случај Беливук: Полицајци оптужени за прикривање доказа

БЕОГРАД: Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог притив бившег начелника Одељања за сузбијање организованог кријумчарења опојних дрога Предрага Лајића и инспектор и в.д. шефа одсека за дроге у СБПОК-у Бојана Васиљевског.
Prvo-osnovno-javno-tuzilastvo
Фото: Youtube Printscreen

Они се сумњиче да су покушали да прикрију доказе против Влада Георгиева и његове жене Слађане Секулић - оптуженим припадницима групе Вељка Беливука, приликом претреса њиховог стана 4. фебруара 2021. године након што су ухапшени, као и да нису пријавили новац који је пронађен приликом претреса стана.

Тужилаштво их оптужним предлогом терети да су у саизвршилаштву починили кривично дело - помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела и тражи од суда да их прогласи кривим и изрекне им казне у складу са законом.

Георгиев и Секулић су оптужени у предмету Тужилаштва за организовани криминал, у оквиру поступка против Беливука, за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су Лајић и Васиљески приликом претреса стана онемогућили проналазак пиштоља марке „Глок 19“ који је неовлашћено држан и био сакривен у стану, као и да новац који је пронађен нису одузели, нити су констатовали у записнику о претресању стана да су пронађена било каква новчана средства.

Лајић и Васиљески су били ухапшени 8. фебруара 2021. године, четири дана након акције хашења организоване криминалне групе Беливука и Миљковића.

Они се сада бране са слободе.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести