Снајперу продужен притвор до 18. јануара

Слободан Милутиновић Снајпер (37) из Новог Сада, који се терети за отмицу У. Ј. (23), с којом је раније био у емотивној вези, остаје иза решетака.
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Њему је, како је за “Дневник” потврдила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, притвор, у којем се налази од хапшења, продужен до 18. јануара наредне године.

Милутиновићу је, као што смо раније писали, притвор одређен да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, али и опасности од понављања кривичног дела.

У досадашњој истрази, у тужилаштву су саслушани сведоци, мајка и рођена сестра У. Ј, потом полицајци који су те вечери били на интервенцији, као и другарица оштећене.

Мајка и сестра девојке која је доспела у жижу јавности након што је, како се сумња, отео па претукао Милутиновић, према нашим сазнањима, испричале су све у вези с локацијом коју је у поруци послала У. Ј. својој сестри спорне вечери. Испричале су и своја непосредна сазнања о ономе што се дешавало на самој локацији, као и због чега су ишле тамо.


И раније био хапшен

Слободан Милутиновић Снајпер хапшен је и почетком септембра заједно са својом законитом супругом, у полицијској акцији у оквиру које је расветљено и убиство ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (47). Они су ухапшени јер су у свом поседу имали нелегално оружје, али су пуштени да се у даљем поступку бране са слободе. На то решење се тужилаштво жалило, али је ванпретресно веће, одлучујући о тој жалби, потврдило одлуку Основног суда да се Милутиновићу дозволи одбрана са слободе.

Хапшен је и почетком марта у акције полиције Републике Српске на Јахорини. Тада је приведен с још једном особом из Нових Лединаца због, како је тада саопштено, недозвољене производње и промета оружја. Након криминалистичке обраде, обојица су пуштени на слободу.


Поред њих, 8. октобра саслушани су и полицајци који су, по позиву, изашли на лице места и поступали у акцији спасавања оштећене која је крајем октобра допунила своју раније дату изјаву и испричала шта се дешавало у њиховој вези пре него што је Слободана Милутиновића пријавила за отмицу.

Као посебно осетљиви сведок, У. Ј. је дала изјаву из скрин-собе у вези с дешавањима пре 19. септембра јер је Милутиновић, наводно, и раније био насилан према њој, због чега је истрага проширена.

Осумњичени Милутиновић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изнео своју одбрану у вези с догађајем за који се сумњичи. Како је за наш лист потврдио његов бранилац адвокат Горан Карадаревић, Милутиновић је до детаља испричао све о односу с У. Ј.

Подсетимо, Слободан Милутиновић Снајпер ухапшен је након  што је, како се сумња, У. Ј. одвео у изнајмљени стан на Подбари, где ју је држао и малтретирао и од тада се налази у притвору. Претпоставља се да није могао да прихвати раскид, те ју је спорне вечери позвао да разговарају, а потом одвео у стан. Након што су њему стављене лисице на руке, У. Ј. је лекарску помоћ потражила у Ургентном центру, где су јој утврђене лаке повреде, после чега је отпуштена кући.

Иначе, за кривично дело које се ставља на терет Милутиновићу, запрећена је казна затвора до 10 година.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести