Срби на КиМ поново мета пљачкаша

ВЕЛИКА ХОЧА, БЕОГРАД: Срби из Велике Хоче, на Косову и Метохији били су ноћас мета пљачкаша, када је Станоју Мицићу украден аутомобил, а породици Чукарић краве и телад, јавио је Радио Мост.
kosovo policija
Фото: Tanjug (Boki, arhiva)

Становници Велике Хоче веома су узнемирени и забринути за своју и безбедност своје имовине.

Случај је пријављен КПС -у, полицајци су од јутрос у селу и врше увиђај.

Канцеларија: Крађе су начин да се застраше Срби на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију данас је најоштрије осудила све учесталије нападе на имовину Срба у нашој јужној покрајини и истакла уверење да овде није реч о обичним крађама већ о ширем настојању да се наш народ застраши.

Срби из Велике Хоче, на Косову и Метохији, били су ноћас мета пљачкаша, када је Станоју Мицићу украден аутомобил, а породици Чукарић краве и телад.

Организатори те кампање, саопштила је Канцеларијха за КиМ, желе очито да на овај начин изврше и притисак на Београд, поручујући да су Срби у енклавама јужно од Ибра њихови таоци.

Србима који живе јужно од Ибра поручујемо да ће Србија учинити све да им помогне у овим тешким данима и апелујемо на њих да издрже и да не наседају на провокације, наведено је у саопштењу.

Србија ће, свесна тежине положаја наших сународника јужно од Ибра, надокнадити штету онима који су се нашли на мети пљачкаша, навела је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести