Србија водећа земља у региону по смањењу стопе криминала

БЕОГРАД: У односу на земље региона Србија је водећа земља по смањењу стопе криминала, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да је важна полицијска сарадња са свим земљама региона, а пошебно Црном Гором, те да ће она убудуће бити још интензивнија.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović Foto: Tanjug/video
Фото: Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић Фото: Танјуг/видео

Стефановић је нагласио да је безбедносна ситуација у региону била тема недавног састанака са министром унутрашњих послова Црне Горе Мевлудином Нухоџићем на маргинама скупа у Берлину.

Србија и Црна Гора су упућене на међусобну полицијску сарадњу и било би лоше да не сарађујемо. Криминалци комуницирају, крећу се између две земље и када ми не би сарађивали њихов посао би био лакши, рекао је Стефановић за Тв Пинк.

Он је нагласио да српска полиција хоће још интензивније и ближе да сарађује са колегама из Црне Горе јер је то у интересу грађана наше земље.

Подсећа да је Србија у претходној деценији била у тешкој ситуацији, да је организовани криминал био одомаћен, да су криминалци путовали са оргиналним путним исправама, али са лажним именима.

И у нашој земљи и у другим земљама пресечени су ланци сарадника који су им издавали документа под другим именима. Једина ствар која може да их заустави је јак ударац државе, навео је министар.

Наглашава да се у Србији ствари називају "правим именом", да нема страха да се криминалци хапсе, да се против њихових компанија води истрага. То раде, како наводи, тужилаштво, полиција, БИА и то се види и у Интерполу.

Полиције Србије и Црне Горе блиско сарађују у борби против организованог криминала, размењују информације јер је то важно за очување мира и стабилности у земљи.

Трудимо се да будемо за корак испред криминалаца. То се види по запленама наркотика. Само током прошле године заплењено је 7,2 тона наркотика. Поставили смо лествицу високо, сада нема попуштања. У првих месец дана у овој години заплењено је више од 40 килограма хероина, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести