Српска полиција помогла заплену 800 килограма кокаина на Азорима

БЕОГРАД: Директор полиције Владимир Ребић изјавио је данас да је на основу оперативних података српске полиције у близини Азорских острва у Атлантском океану заплењено око 800 килограма кокаина и разоткривена криминална група, сачињена претежно од српских држављана која се бавила кријумчарењем тог наркотика из Јужне Америке у Европу.
1
Фото: FoNet

"Након вишемесечног оперативног рада припадника криминалистичке полиције, тачније Службе за борбу против организованог криминала и Тужилаштва за организовани криминал, у сарадњи са колегама из Шпаније и Велике Британије успешно је реализована заплена око 800 кг кокаина", рекао је Ребић, саопштио је МУП.

Према његовим речима, након прикупљених информација да се та организована криминална група бави дистрибуцијом наркотика, као и сазнања о конкретном начину и времену транспорта кокаина из Јужне Америке, припадници српске криминалистичке полиције су са тим сазнањима упознали шпанске колеге. 

Шпанска полиција, на основу тих информација, како је навео Ребић, у Атланском океану зауставила је једрилицу у којој је пронађен кокаин. 

Ребић је истакао да су том приликом колеге из Шпаније ухапсиле тројицу осумњичених чланова посаде, који су држављани Србије, Мексика и Русије. 

Директор српске полиције је додао да је истовремено у Србији извршен претрес на четири локације и да су ухапшене још две особе осумњичене да су, као чланови ове организоване криминалне групе, давали логистичку подршку тројици ухапшених на једрилици, док се за једном особом интензивно трага. 

"Ова акција јасно показује опредељеност и посвећеност српске полиције у борби против наркотрафикинга и желим да честитам припадницима криминалистичке полиције на овом изузетно добром резултату и да се уједно захвалим колегама из Шпаније и Велике Британије на успешној сарадњи", закључио је Ребић. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести