Стефановић о Савамали: Истраге води Тужилаштво - не министри

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се случајем Савамала бави тужилаштво, а да он као министар никакве ингеренције, нити улогу у истрази, нити је добио било какав извештај. 
Nebojša Stefanović Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић је, одговарајући на питање новинара поводом тврдњи неких медија о наводном извештају тужилаштва у вези с тим случајем, рекао да му никакав извештај није достављен, нити се министар полиције тиме бави. 

Тужилац је тај који води истрагу. На њима је да предложе ако треба даље било шта да се ради, рекао је Стефановић и подсетио да је то посао тужилаштва од октобра 2013. године.

На инсистирање новинара да одговори о делу извештаја у коме се помиње шеф смене, Стефановић је казао да МУП има 42.500 људи, те да онај ко је шеф смене, који је на дужности, тај који доноси одлуке, али и подвукао да не жели да се изјашњава о нечему што није ни видео. 

То су били медијски наводи о томе шта ради тужилаштво, односно шта су они добили као некакав извештај. Ја се тим извештајем не бавим, није у мојој надлежности, рекао је министар.

Како је додао, тужиоци имају право да дају извештај коме год желе, јер они одговарају за истрагу.

Стефановић је истакао да је 2016. године новим законом укинуто да министар има икакве надлежности над истрагом.

Министар никакву улогу у истрази нема, нити покреће истраге, нити добија извештаје о истрази, нити је надлежан за доношење било каквих одлука које су везане за кривични поступак. Не могу да преузимам улогу тужиоца, рекао је Стефановић.

Како је рекао, о томе шта је законито одлучује суд, а да би се у супротном радило о “хајдучији”.

EUR/RSD 118.3363
Најновије вести