Стефановић обишао Чету водича службених паса

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је Чету водича службених паса Полицијске бригаде, којој је недавно изграђен савремен објекат за чување и узгој паса.
s
Фото: MUP

Он је том приликом истакао да су добро дресирани службени пси поуздан ослонац полицајцима у извршавању задатака, било да је реч о откривању експлозива, потрази за наркотицима, савладавању осумњичених или проналажењу људи у елементарним непогодама.

Објекат садржи 21 бокс за смештај паса, две просторије за одгој штенаца са подним грејањем и једно купатило за купање службених паса, а у оквиру полигона Чете водича службених паса, између осталог, изграђен је и затворени полигон за обуку паса.

Стефановић је истакао да Министарство унутрашњих послова брине и улаже у развој ове јединице и подсетио да од прошле године у Чету водича службених паса и грађани могу довести своје кућне љубимце на обуку код искусних инструктора.

Курсеви се спроводе од септембра прошле године, а тренутно је на обуци 40 кућних љубимаца.

Фото: MUP

Водичи службених паса, током тромесечне обуке, власницима преносе знања и вештине у обуци паса, а пас се, између осталог, учи битним елементима социјализације попут кретања према бициклистима и пешацима, пролазак поред аутомобила, али и ходању без повоца.

Осим дресуре службених паса, у овој Чети одгајају се и нови млади службени пси, међу којима су последњи штенци ретривера, стари пет месеци, који вредно раде и уче како би постали поуздан ослонац својим будућим водичима, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести