Стефановић: У борби против корупције нико неће бити поштеђен

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да држава улаже огромне напоре у борби против корупције, и да не постоје институција ни појединац који ће бити поштеђени ако такво дело учине.
MInistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић је подсетио да је почетком овог месеца дошло до промене законских оквира, када је установљен нови закон о надлежности државних органа у супротстављању корупцији и криминалу и када су, како је додао, формирана одељења у тужилаштву, полицији и судовима, који се посебно баве само тим питањем.

Он је рекао и да је у последњих неколико месеци у Београду дошло и до већих хапшења људи који узимају мито због извршавања или неизвршавања службених радњи у вези са илегалном градњом, те да је ни ту нису прављени изузеци. 

"Било је и људи из Српске напредне странке који су ухапшени управо због корупције. Не постоји нико ко је заштићен, без пардона гледамо исто све, без обзира на било какву припадност", казао је ресорни министар. 

Говорећи о акцији "Аурора" МУП-а Србије, Стефановић је изразио задовољство њеним резултатима, и предочио да је до данас ухапшено 246 особа, заплењено око 30 килограма наркотика и откривена лабораторија за узгој марихуане у Нишу.

Додао је и у тој акцији пронађено 20 возила која су украдена на територији Словеније, а за којима је била расписана Интерполова потерница.

Осим тога, каже Стефановић, у сарадњи са грчком и америчком полицијом заплењено је 23 килограма наркотика у вредности од милион евра. 

"То је одлична акција, а разбијање таквих група значи и да ће мање дроге бити на нашим улицама", поручио је он. 

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести