Суд одбио Шешељеву молбу да буде правни саветиник Јеличића

КРУШЕВАЦ: Основни суд у Крушевцу није данас дозволио лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу да се као правни саветник доскорашњег председника Општине Брус Милутина Јеличића Јутке укључи у судски поступак против Јеличића због узмениравања на полној основи.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

Шешељ је сматра да је процес против Јеличића политички, јер су оштећена и њен пуномоћник чланови политичких странака, те да он како професор политичког система може да буде саветник одбране.

Суд је Шешеља одбио, јер у овом случају није одређено никакво вештачење, те је заузело став да Шешељу не може да се додели улога саветника одбране.

Шешељ је поступак наставио да прати из суднице у својству јавности, а јутрос је у суд дошао у пратњи присталица.

Док су Шешеља присталице и чланови СРС гласно поздрвљали, у исто време су активисткиње Мреже жена против насиља - негодовале.

Суђење је, иначе, настављено испитивањем сведока.

Формално је суђење кренуло почетком прошлог месеца, јер је дошло до измештања кривичног поступка против Јеличића одлуком Врховног касационог суда, а на захтев судије из Бруса, који је због притисака локалне јавности био спречен да неометано поступа у овом предмету.

За кривично дело за које се терети Јеличић запрећена је казна до три годне затвора.

Оптужен је да је узнемиравао своју секретарицу Марију Лукић, између осталог и тако што јој је послао велики број непримерених СМС порука.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести