Суђење Србима за убиство на Закинтосу почиње сутра

БЕОГРАД: Суђење спрским младићима окривљених за убиство америчког туристе Бакари Хендерсон (23) на острву Закинтос треба да почне у петак пред судом у Патри.
sud
Фото: pixabay.com

Седморица Срба у овом случају су отужена су за учешће у пребијању америчког туристе Бакари Хендерсона на острву Закинтос у ноћи између 7. и 8. јула, од којих је њих пет у притвору у Грчкој, док се двојица бране са слободе.

Родитељи Хендерсона извршили су притисак на грчко правосуђе путем једне од највећих америчких ТВ станица - ЦБС, најављујући своје присуство на суђењу.

У изјави за ту телевизију, Хендерсонов отац је изјавио да ће сатисфакција за породицу бити само максимална казна за оптужене.

Један од бранилаца спрских младића адвокат из Београда Зора Добричанин Никодиновић сматра да је непримен било какав притисак на правосудне органе Грчке.

Треба да се суди у миру, без било чијих притиска и лобирања, према доказима и у складу са законом, рекла је Добричанин Никодиновић.

Петорици осумњичених је након инцидента одређен притвор до почетка суђења, који по грчким законима може да траје до 18 месеци, док се друга двојица бране са слободе.

Младићима се на терет ставља тешко убиство извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу “Бар код”, у месту Лаганас, на смрт претучен 23. годишњи амерички студент Бакари Хендерсон.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести