Суђење за мајске нереде у Бетон хали заказано за крај јула

БЕОГРАД: Почетак суђења десеторици оптужених за насилничко понашање и нереде које су изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда на Савском шеталишту, заказан је за крај јула пред Првим основним судом у Београду.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Суђење је заказано за 27. јул у 10 сати, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Сви оптужени се терете за кривично дело насилничко понашање и бране се са слободе, пошто им је притвор укинут након подизања оптужнице 10. јуна.

Оптужним предлогом Прво основно јавно тужилаштво у Београду тражи да се сви оптужени прогласе кривима и да суд осуди В.Ј. на казну од годину и по дана затвора, а У.С, Н.Н, Ј.В, М.П, Ј.П, С.П, Ф.М, Н.Р. и.С.С. на годину дана затвора.

Они су оптужени јер су у групи и заједно са више НН лица 22. маја након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача ушли у башту ресторана „Лафаyетте“ у коме се налазило око 400 гостију, око 250 у самој башти, где су "дрским и безобзирним понашањем изазвали страх и озбиљне последице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали ихо под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бежали у затворени део и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбедност.

Неки од њих су били повређени, са посекотинама.

Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунолетних особа које су правиле нереде на Савском шеталишту.

Поменутих 10 је оптужено за кривично дело, а против 99 је покренут прекршајни поступак због кршења Закона о јавном реду и миру.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести