СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО УРОША СТЕФАНОВИЋА И РАЊАВАЊЕ ГОРАНА КОВАЧЕВИЋА НА НОВОСАДСКОЈ ДЕТЕЛИНАРИ Вештак категоричан... Ево шта је потврдио

НОВИ САД: У наставку суђења за убиство ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (50), за које се терете Далибор Богдановић Боћа (46) и Даниел Јањош (45), као и недозвољено ношење оружја, вештак микробиолог проф. др Душан Кецкаревић јуче je поновио да су на перици и рукавицaмa пронађени биолошки трагови окривљеног Далибора Богдановића.
а
Фото: Д. Николић

Он је појаснио да је на једној од рукавица пронађен и траг крви који припада Богдановићу. Иначе, др Кецкаревић је истакао да остаје код свих писаних налаза и мишљења, а подсећања ради, на главном претресу одржаном маја прошле године, рекао је да је целокупан ДНК материјал окривљеног Богдановића пронађен на рукавицама сличног материјала и квалитета. Наиме, на левој платненој рукавици пронађена су два трага, исто толико је пронађено и на радничкој рукавици, с тим што у једном биолошки материјали припадају само Богдановићу, а у другом већински припадају исто Богдановићу, а мањински Стефановићу.

Вештак Кецкаревић је јуче још једном поновио да је на црној краткој перици пронађен Богдановићев ДНК.

- Са наведене перике изузета су два трага, један од њих асоцира на Далибора Богдановића, а на другом, који је слаб, нисмо асоцирали ни Богдановића, нити било ког другог - прецизирао је Кецкаревић.

Суђење Богдановићу и Јањошу је кренуло из почетка пред новим судским већем, којим председава судија Наташа Војновић, јер је првобитни судија прешао у новосадски Апелациони суд

Како смо раније писали, према речима др Кецкаревића, осим на рукавицама и перици, ДНК пореклом од Далибора Богдановића пронађен је, према налазима, и на ковид маски црне боје, која је нађена у атару Руменке.

Фото: Д. Николић

Суђење Богдановићу и Јањошу је кренуло из почетка пред новим судским већем, којим председава судија Наташа Војновић, јер је првобитни судија прешао у новосадски Апелациони суд.

Окривљени Богдановић и Јањош су, као и на почетку суђења половином јуна 2022. године, негирали кривицу.

Њих двојица се терете да су 2. септембра 2021. године, око 21 час, возилом марке пежо дошли до зграде у Цанкаревој улици број 8 на новосадској Детелинари, где су се паркирали испред улаза, како би сачекали Горана Ковачевића и Уроша Стефановића, који су до зграде дошли мотором, и обојицу лишили живота. Како се наводи у оптужници, колима је управљао Јањош, док се Богдановић налазио на задњем седишту, иза сувозачевог седишта. Стефановић је остао код улаза, а Ковачевић је мотором ушао у двориште где су гараже и паркинг. Након што је Ковачевић паркирао мотор у гаражу и кренуо ка пролазу зграде, Јањош пуца из кола у правцу Ковачевића и лакше га рањава. Потом, како се наводи у оптужници, са задњег седишта у Стефановића пуца и окривљени Богдановић, а потом и Јањош. Том приликом је Стефановић задобио три ране у пределу главе, пет у пределу грудног коша, два пута у пределу трбуха и једном у пределу левог стопала. Од тежине повреда Стефановић је на лицу места преминуо.

Наредно рочиште заказано је за 26. септембар, када би требали да буду репродуковани видео записи.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести