Суђење Зорану Марјановићу се наставља сутра

БЕОГРАД: Суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи треба да се настави сутра пред Вишим судом у Београду.
zoran marjanovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

Очекује се да сутра сведочи судски вештак који је обавио вештачење мобилних телефона у време када се претпоставља да је дошло до злочина, а стручни саветник Марјановићеве одбране треба да му поставља питања.

Зоран Марјановић је на почетку суђења у новембру прошле године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Оптужен је за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.
Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била је и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ скоро четири године.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести