Супруга убиство мужа поручивала за 1.600 евра

Хапшење Татјане Б. (48) из Сенте, супруге једног овдашњег предузетника, шокантно је одјекнуло у граду крај Тисе.
д
Фото: Dnevnik.rs

Она је ухапшена због сумње да је од маја ове године, па све до четвртка, када је лишена слободе, више пута тражила од једног тридесеттрогодишњег мушкарца из Сенте да убије њеног супруга Зорана Б.

Осумњиченој је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Суботици најпре одређено задржавање до 48 сати, а после јучерашњег саслушања, Виши суд јој је одредио притвор у трајању до 30 дана. 

За убиство супруга Татјана Б. је том Сенћанину обећала 1.600 евра. По саопштењу Полицијске управе Кикинда, она је 33-годишњаку ког је покушала да наведе да за новац изврши убиство, како се сумња, већ дала део обећаног новца.

Истражним органима још много тога није јасно, а збунио их је и долазак Зорана Б. јуче у Виши суд у Суботицу, наводно „да би супрузи пружио подршку приликом саслушања”

По незваничним сазнањима, она је потенцијалном убици већ уручила 1.000 евра. Ухапшена је приликом примопредаје још 80 евра потенцијалном убици за ангажовање помагача. Она је новац за убиство мужа нудила човеку који је код њих одржавао двориште, косио траву и чистио.

Сазнаје се да је она је замислила да остави откључана врата куће и предложила потенцијалном убици да током ноћи уђе у кућу и у спаваћој соби убије њеног супруга, њу претуче и на крају фингира преметачину. План за убиство открио је потенцијални убица када је Татјана почела да га притиска да пожури с реализацијом, пошто је рок који је она предвидела већ био прошао. 

Осумњичена је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело подстрекивања тешког убиства, и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Суботици, одређено јој је задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву, биће приведена тужиоцу.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Суботици Татјана је негирала да је починила кривично дело, али јој је притвор одређен по више основа: због утицаја на сведоке, узнемиравања јавности и бојазни да ће довршити кривично дело.

Истрага се ради, али се још увек не може казати шта је мотив тог кривичног дела.

Осумњичена негира све, а како за сада ствари стоје, познавала је мајку човека који је требало да убије њеног супруга. Брачни пар јесте живео заједно, али су формално били разведени, али не и законски, него су делили исти кров заједно с троје деце, сазнајемо из извора истраге.


Добро ситуирани...

Нико не може ни да наслути шта био могао бити мотив због којег је Татјана Б. желела да се реши супруга. Њихова породица позната је у граду и добро је ситуирана јер се дуго баве приватним предузетништвом, а двоје од њихово троје деце већ су студенти.

У два наврата успоставили смо мобилним телефоном везу са Зораном Б. да чујемо његову страну шокантне приче, али је замолио да га назовемо два сата касније јер је у суду, међутим, након другог јављања казао је да још не може да говори, а после, у неколико покушаја, телефон је звонио узалуд.


Истражним органима још много тога није јасно, а збунио их је и долазак Зорана Б. јуче у Виши суд у Суботицу, наводно „да би супрузи пружио подршку приликом саслушања”.

– Нешто није како ваља ни с једне стране ни с друге. Готово је невероватно, али човек је желео да буде подршка жени која је хтела да ангажује човека да га убије. Супругу није било дозвољено да буде присутан саслушању Татјане Б., чак није смео да буде ни на спрату суда где је она саслушавана, али ће бити саслушан као сведок – каже саговорник из истраге.

Како сазнајемо, осумњичена је на саслушању рекла да је била уцењена и да јој је све намештено, међутим, докази који за сада постоје говоре супротно. 

Зоран Б., чије је убиство планирала супруга, за њен паклени план је, иначе, сазнао пошто је она ухапшена и за сада није укључен у истрагу.

Житељи Сенте су шокирани сазнањем о разлозима хапшења Татјане Б. јер се, како смо сазнали, ради о мајци троје одрасле деце. Татјана и Зоран важили су у Сенти за угледни брачни пар који има развијене послове, ауто-перионицу и друго. Комшије у Улици Јована Јовановића Змаја, где породица предузетника живи готово две деценије, сведоче да су их увек људно поздрављали и познавали су их као добре људе. По сведочењу комшија, Татјана није нигде посебно радила, него је заједно са супругом имала неке фирме.

Ђуро и Анђелка Борђошки, кад су сазнали да је Татјана ухапшена и шта је планирала, једноставно су били у шоку. Анђелка напомиње да је у то време била у болници с Татјанином мајком, која је у међувремену умрла, али је тада сазнала да оне нису причале седам година.  

Истрага о том случају је у току и води је Више јавно тужилаштво у Суботици.    

Текст и фото: М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести