Супружницима из пакла потврђене првостепене пресуде

БЕОГРАД: Ненаду Петровићу и Милеву Мартинов из Великог поља код Обреновца, које су медији назвали "супружници из пакла", правоснажно су осуђени на по три по године затвора због бруталног злостављања и искоришћавања болесне Јелене В.(29) из околине Панчева.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Ненаду је због раније осуде од годину дана изречена јединствена казна затвора од четири године и два месеца.

Овом одлуком Апелационог суда потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом су Петровић и сада бивша му супруга Милева Мартинов осуђени због кривичног дела трговина људима у саизвршилаштву.

Оштећена жена је ради остваривања свог имовинско-правог захтева упућена на парницу, објавио је Апелациони суд.

Према пресуди, Петровић и Мартинова су од 6. јануара до 16. октобра 2018. године, у Обреновцу по претходном договору, злоупотребили тешке прилике Јелене В, која је болесна, незапослена, удовица са троје малолетне деце (која су у хранитељској породици) и довели је у заблуду да ће имати лагоднији живот уколико пређе да живи код њих и буде им испомоћ у кућним пословима и чувању деце.

Жена је у то поверовала и пристала да је они одвезу код себе у кућу, где је касно схватила да је у заблуди. Петворић јој је узео личну карту, здравствену књижицу, као и сву лекарску документацију и разбио њен мобилни телефон рекавши јој да неће отићи из њихове куће.

Мартинова ју је више пута шамарала, гурала, тукла метлом по глави иако је знала да је Јелена В. имала неколико операција главе.

Терали су је да проси на Земунском кеју и узимали јој сав новац од просјачења, а у кући у којој је обављала све послове, приморавали су је да спава на бетону и без постељине, везивали је ланцем, хранили је једном дневно кором хлеба и остацима њихове хране, наводи се у пресуди.

Одузели су јој и сав новац који је примала на име социјалне помоћи, тако што је сваког месеца Мартинова одлазила у пошту са њом, где би јој за ту прилику враћали личну карту како би могла да подигне новац, који је одмах потом одузимала, као и њену личну карту.

У октобру 2018. године су је подвели једном познанику ради пружања сексуалних за 1.000 динара, а новац су јој одмах одузели, наводи се у пресуди.

Пар се наводно у међувремену развео, а Милева се потом преудала. Њихово заједничко четворо деце данас живи по домовима.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести