Траје процес жени за покушај убиства маказама у новосадском стану

Ради разјашења покушаја убиства маказама поводом којег се води поступак у новосадском Вишем суду, јуче је председавајући већа судија Срђан Савић спровео реконструкција догађаја у стану у Новом Саду.
sud novi sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Присуствовали су представници одбране, тужилаштва, вештак за судску медицину и припадници криминалистичке технике Полицијске управе.

Овај начин утврђивања чињеница није чест, али је суд оценио да због прилично различитих исказа учесника у поступку и сведока, тако дође што објективније до чињеница.

У фебруару ове године отворен је главни претрес против Милене Цветковић (41) из Новог Сада, окривљене за покушај убиства свог бившег парнера, претпрошле године у изнајмљеном стану.

Окривљена је негирала дело које јој се ставља на терет, а оштећени, који се није придружио њеном кривичном прогону, нити потраживао одштету, на почетку доказног поступка изнео је у битном делу готово супротну верзију догађаја.     

Према наводима оптужнице, 21. марта 2019. године у Новом Саду, у  Суботичкој улици, у стану у којем непријављено борави, окривљена је покушала да у ходнику лиши живота Гавру К., тако што је, након краће расправе, кухињским ножем замахнула  према њему, али је он успео да га избије из њене руке, при чему се и посекао о оштрицу. Након тога, она је узела маказе из кухиње и оштећеном задала три убодне ране, због чега је он пао на под, а  после тога га је више пута шутнула у пределу грудног коша.

Затим га је  полила водом и помогла му да устане и уз помоћ пријатеља га извела у двориште, а затим га гурнула преко капије. Том приликом, оштећени је задобио повреде опасне по живот, наводи се у оптужном акту, који заступа заменик вишег тужиоца Ксенија Дајановић.

Изјава окривљене Милене је оставила утисак да је она нанела повреде Гаври у самоодбрани, док је он у свом исказу навео супротну верзију, односно да је он имао намеру да оде из њеног стана и док се обувао, она је, заправо, њега напала.

Председник већа, судија Срђан Савић, стога је  захтевао суочење између окривљене и оштећеног, као и између сведока и оштећеног.   

- Знам га шест година, а прву годину сам живела код њега, док се нисам снашла. Међутим, чим мало више попије, био је пакао од живота. Добијала сам батине све чешће. Одлазила сам од њега, а он ме је потом малтретирао и ноћним позивима телефоном. Некад се понашао нормално, па за сат времена постајао други човек. Понекад би ме касније звао у госте, онако пријатељски и обећавао да ће се променити - навела је оптужена износећи одбрану.

Додала је да је радила у грађевинској фирми и одлазила с видним повредама на посао. Навела је да је он једном дошао код ње на радно место и да му је њена шефица рекла да није знала да се жене туку, а он јој је одговорио да он туче.

Рекла је да јој је спорне вечери Гавра ударио још пар пута у лице и ногом у предео стомака, шутнуо  у бутнину, после чега је пала.

- Када сам устала, кренуо је нешто да узме, уплашила сам се, узела прво што сам стигла и убола сам га једном или два пута. Било му је затим лоше, узала сам воду и полила га по лицу да дође себи. Кад се сабрао, подигли смо га и испратили. Он се на улици нормално кретао, а ја више о тој вечери не знам ништа - изјавила је тада оптужена.    

Наставак суђења заказан је за 28 септембар.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести