Три нове крађе алата и машина у Шајкашу

Мирно место у општини Тител поново је узбуркала вест да су након девет провала у помоћне просторије кућа и крађе углавном алата и машина и осталих сличних предмета, током претходних ноћи поново извршена још три дела крађе, што чини невероватну цифру од 13 крађа за само неколико ноћи.
kradja lopov /ilustracija / pixabay.com
Фото: ilustracija / pixabay.com

Како мештани Шајкаша нису навикли на оваква недела, у неверици коментаришу како им се то што је учињено чини немогуће.

- Звучи невероватно да се десио тако велик број крађа у само неколико дана. Колико сам чуо, углавном су однели ситан алат и неке ручне машине, јер ће вероватно оне брзо наћи свог купца на некој пијаци или путем интернет продаје. Надам се да ће полицајци урадити све како би починиоци били пронађени и судски процесуирани и да се овакве ситуације више неће дешавати. У селу постоји велики број предузетника, занатлија, који имају вредан алат, у који су годинама улагали и годинама га скупљали, тако да је то свакако велики ударац за све људе који се баве различитим пословима, али и било кога ко је остао без алата, јер кућа на селу захтева да домаћин има алат и да њим зна да рукује и обавља различите послове – каже један мештанин.

Забринути грађани који имају у поседу нешто већи број алата и машина увелико размишљају о инсталирању видео надзора, мада, како кажу, велики број радионица, али и приватних кућа већ има надзорне камере. Поред тога, видео надзором су покривени центар места, локали и куће у селу, те се Шајкашани надају да ће та чињеница помоћи полицији у потрази за починиоцима.

С. Кнежевић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести