Тројица осумњичених за отмицу тинејџера из Сремске Каменице остају иза решетака

Седамнаестогодишњем С. М. из Новг Сада, који је заједно са Б. Г. (20), С. Б. Ђ. (20) и Р. М. (20), 5. фебруара ухапшен због отмице Н. Т. (18) из Сремске Каменице, укинут је притвор и против њега се води посебан поступак пред судијом за малолетнике, док је тројици двадесетогодишњака притвор продужен и може да траје до 5. јула, сазнаје „Дневник”.
policija
Фото: Dnevnik.rs

Подсећања ради, Б. Г, С. Б. Ђ. и Р. М. је након хапшења и саслушања, због основане сумње да су извршили кривично дело отмица, одређен притвор због постојања околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на сведоке, да би могли у кратком временском периоду да понове кривично дело и због начина извршења и тежине кривичног дела који су довели до узнемиравања јавности.

Осумњиченом Б. Г. одређен је притвор и због околности које указују на опасност од бекства. Њему се, поред кривичног дела отмица, ставља на терет и кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности на штету више полицијских службеника Полицијске управе Нови Сад.

Осумњиченом С. Б. Ђ. се, поред кривичног дела отмица, ставља на терет и кривично дело фалсификовање исправе.

И седамнаестогодишни С. М. је, након хапшења и саслушања, завршио у притвору који му је одређен због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, да би могао у кратком временском периоду да понови кривично дело и због начина извршења и тежине кривичног дела који су довели до узнемирења јавности. Како наш лист сазнаје, њему је притвор укинут 27. априла.

Након саслушања осумњичених, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је Вишем суду у Новом Саду предложило одређивање притвора из свих законских разлога

Иначе, Више јавно тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против тројице двадесетогодишњака због постојања основа сумње да су у групи с малолетним М. С. извршили кривично дело отмица, кажњиво казном затвора у трајању од пет до 18 година.

За кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, за које се сумњичи Б. Г., запрећена је казна затвора у трајању од три до 10 година, а за кривично дело фалсификовање исправе, за које је осумњичен С. Б. Ђ., предвиђена је казна затвора у трајању од три месеца до три године.


Бранили се ћутањем

Тројица двадесетогодишњака Б. Г., С. Б. Ђ. и Р. М., који се сумњиче да су силом одвели и задржали осамнаестогодишњака из Сремске Каменице у намери да од његових родитеља изнуде новац, како „Дневник” незванично сазнаје, на саслушању су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.


У циљу заштите жртве отмице, јавни тужилац је оштећеном Н. Т. решењем одредио статус посебно осетљивог сведока. Он је киднапован у ноћи између 4. и 5. фебруара, на улици, у близини куће у којој станује у Сремској Каменици недуго након што га је око један иза поноћи сестра довезла са рођендана. Према незваничним информацијама, он се због телефонског разговара задржао на улици, да би му у једном моменту пришли отмичари са фантомкама, попрскали бибер-спрејом, ставили му траку преко очију, стрпали у гепек и одвезли.

После неког времена, позвали су оца отетог младића и тажили новац, о чему је он одмах обавестио полицију.

Како су потврдили у Полицијској управи Нови Сад, отмицу је критичне ноћи, око 3.30 часова, пријавио отац отетог младића, коме су тражили 200.000 евра, како би му вратили сина.

Истог момента су оперативци ПУ Нови Сад кренули у потрагу за отмичарима, да би после интензивне потраге на Клиси код градске депоније, у гепеку аутомобила, пронашли неповређеног Н. Т., а његове отмичаре лишили слободе.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести