Тројица Шиђана остају још 30 дана иза решетака

Тројици од осморице младића из Шида који су осумњичени за тучу испред једног угоститељског објекта у Улици Лазе Телечког у центру Новог Сада, у којој су Д. М. из Вајске и Н. Ш. из Чуруга задобили тешке повреде а М. П. лакше, продужен је притвор.
МУП Србије/Ухапшени осумњичени у новосадској полицији
Фото: МУП Србије/Ухапшени осумњичени у новосадској полицији

Иза решетака, још 30 дана, остају Б. Д., Л. М. и Н. Б., који се терете за тешко убиство у покушају.

Како је за “Дневник” потврдила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, притвор је продужен Б. Д. до 22. маја, а Л. М. и Н. Б. до 21. маја.

Преостала петорица младића из Шида, као што смо писали, пуштена су из притвора у понедељак, јер су саслушани сви сведоци.

Са слободе ће се у даљем поступку бранити В. С., М. М., Д. Н., М. М. и Б. М., који се терете да су у групи починили кривично дело насилничко понашање. Они су пуштени раније, јер је, према нашим сазнањима, испитан и последњи сведок, тако да су престали разлози због којих им је ова мера била изречена.

Адвокат Горан Карадаревић, бранилац једног од петорице осумњичених за ово кривично дело, потврдио је раније да су осумњичени пуштени да се у даљем поступку бране са слободе.

Подсећамо, немили догађај испред једног угоститељског локала у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, догодио се 20. фебруара око 18 часова, а снимак бруталног пребијања тројице младића појавио се и на друштвеним мрежама. На снимку се види како неколико момака напада младиће, који излазе из локала. Видео

запис, који се појавио на друштвеним мрежама је, како се претпоставља, с неке од камера видео-надзора из те улице.

Као што смо већ писали, сумња се да је осморка из Шида тукла рукама и ногама тројицу младића, Д. М., Н. Ш. и М. П., с подручја Жабља и Бача и да су им задали убодне ране ножем, тако да су двојицу тешко, а једног лакше повредили.

Двојица тешко повређених младића, након инцидента, превезени су у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где је Ш. Н. (21) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у грудни кош, док је Д. М. (24) примљен с тешким телесним повредама у виду убодних рана у пределу грудног коша, рамена и повредама главе.

Брзом и ефикасном интервенцијом, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су, дан након инцидента, четворицу осумњичених. Лисице су прво стављене на руке Л. М. (20), Д. Н. (21), В. С. (20) и М. М. (21), из Шида, а два дана након туче, у Новом Саду и Шиду, ухапшена су још двојица њихових суграђана, Б. Д. (21) и М. М. (21).

Након тога ухапшена су и преостала двојица осумњичених Б. М. и Н. Б..

Д. Николић

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести