Тужилаштво тражи да се продужи притвор Беливуковим дилерима

БЕОГРАД: Тужилаштво за организовани криминал данас је предложило Специјалном суду у Београду да за још 30 дана продужи притвор за припаднике организоване криминалне групе који се доводе у везу са Вељком Беливуком и сумњиче да су диловали дрогу београдским сплавовима, као и да су поседовали и носили оружје без дозволе.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Одлуку о продужењу притвора сутра треба да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда, потврђено је Танјугу у тужилаштву.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29.марта, док су тројица осумњчених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Припадници ове групе доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору већ 16 месеци, а ускоро их очекује почетак суђења због најтежих кривичних дела, међу којима је и пет убистава.

Под истрагом је сада 18 осумњичених.

Наредба о спровођењу истраге обухвата Лазара Маринковића, Марка Трајковића, Вељка Огурлића, Стефана Симића, Уроша Булајића, Марка Прље, Александра Крстића, Луке Гемаљевића, Алексе Кошутића, Борислава Мармута, Предрага Вучковића, Луке Остојића, Луке Мумовића, Стефана Милановића, Николе Филиповића, Василија Николовског, Марка Вокића и Алексе Васића.

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више малолетних лица и више НН лица деловала је од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године на територији Беогада, навело је тужилаштво.

Они су, како се сумња, на београдским сплавовима "Порт" и "Фристајлер" као и у клубу "Касина" препродавали кокаин, марихуану и спид чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250.

Дрогу су такође достављали на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Приликом претреса пронађена је извесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Терете се да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести