Тужилаштво тражи осам година за возача “аутобуса смрти”

НИШ: Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог и затражило максималну казну од осам година затвора за Милана Здравковића (31), возача “Нишекспресовог” аутобуса у којем је 21. децембра након судара с возом на пружном прелазу у Доњем Међурову погинуло седам, а повређена су 32 путника.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

Оптужним предлогом, Здравковићу се на терет ставља да је непридржавајући се саобраћајних прописа изазвао тешку несрећу и тако починио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Према наводима оптужног предлога, Здравковић се тог јутра око 7.30 часова аутобусом кретао у смеру од Доњег Међурова ка Нишу, на редовној аутобуској линији Ново село - Ниш, али по доласку испред пружног прелаза није застао да види наилази ли воз.

Тужилаштво тражи да се по одржаном главном претресу и изведеним доказима окривљени огласи кривим и осуди на казну затвора у тајању од осам година, у коју му се има урачунати време проведено у притвору, те да му се изрекне мера безбедности забрана управљања моторним возилом "Д" категорије у трајању од пет година од дана правноснажности пресуде, као и да се обавеже да накнади трошкове кривичног поступка, према трошковнику.

Основно јавно тужилаштво тражи и да се продужи притвор Здравковићу, због опасности од бекства, о чему ће одлучивати судија за претходни поступак Основног суда у Нишу.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести