У новосадском вишем суду настављено суђење младићу због силовања малолетника

Суђење М. М. (28) из Новог Сада, против кога је подигнута оптужница због сумње да је починио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетника за порнографију, силовање и омогућавање уживања дроге, настављено је јуче саслушањем вештака.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Према сазнањима „Дневника“, на наредном рочишту предвиђено је да се саслушају преостали вештаци и сведок.

Подсетимо, суђење М. М. почело је у мају, када је он и изнео своју одбрану, али није познато шта је испричао јер је суђење затворено за јавност, због заштите малолетне жртве и тако ће бити до краја поступка.

Према незваничним сазнањима, одбрана је тражила да се оптуженом укине притвор и ова мера замени кућним притвором са наногицом, али је то одбијено.

Оптужени Новосађан је ухапшен почетком августа прошле године, након што га је, према незваничним информацијама, полицији пријавио малолетник који је био жртва. Лисице су му стављене на руке због сумње да је у свом стану, наводно, застрашивањем принудио на сексуални однос шеснаестогодишњег суграђанина, са којим је ступио у контакт преко једне друштвене мреже.

Претресом стана осумњиченог пронађено је и око 25 грама марихуане.

О хапшењу М. М. је 7. августа прошле године писао и оснивач Фондације „Тијана Јурић”, Игор Јурић, на свом Твитеру.

„Нема тих пара које могу да замене онај осећај када из руку педофила истргнеш дете и спасиш га, вратиш га животу и породици, а зликовца стрпаш иза решетака. Данас је у Новом Саду пао још један педофил. И остали ће доћи на ред”, написао је Јурић.

        Д. Николић

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести