У Шајкашу у току две ноћи опљачкано девет кућа

Претходних ноћи неколико кућа у Шајкашу нашло се на мети непознатих лопова, који су у току две ноћи опљачкали чак девет кућа и из помоћних просторија и гаража украли алате, машине и све на шта су наишли, а што може да се понесе и касније прода.
с
Фото: С. Кнежевић

Како се незванично сазнаје, сумња се да су починиоци из неког другог места и да су у пролазу свратили у Шајкаш, али уз дојаву некога из села, ко добро познаје које куће у селу су тренутно празне и ко их је обавештавао о томе где могу лако да дођу до помоћних просторија и гаража.

Неименовани лопови су бежећи за собом оставили алате које у журби нису могли да понесу, па су тако мештани на улици и оближњој њиви пронашли неколико комада ручног алата и машина које раде на батерије.

Шајкашани већ неко време страхују од крађа, поготово након провале у Храм Светог Димитрија, о чему смо раније ове године већ писали, те је овај догађај узнемирио већ узнемирене мештане, који се плаше за безбедност своје имовине.

Како је „Дневник” о томе писао, у Шајкашу постоји зграда полиције, у којој је до пре неколико година присуство полицајаца било константно, међутим, већ неко време она је празна, те се кроз разговор с мештанима стиче утисак да би, поред садашњих редовних патрола, на безбедност становника овог места и њихове имовине додатно утицало стално присуство полиције у згради МУП-а у овом месту.

С. Кнежевић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести