Убица с Телепа пресудио себи у затвору

НОВИ САД: Горан Јанковић (38), из Новог Сада, који је оптужен за троструко убиство, извршио је самоубиство.
Goran Janković koji je osumnjičen za trostruko ubistvo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Горан Јанковић који је осумњичен за троструко убиство саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

У Управи за извршење кривичних санкција потврђено је за „Дневник“ да је притворено лице Ј. Г. починио самоубиство, вешањем у соби у којој је био смештен.

Друго притворено лице које је смештено у тој соби је у том тренутку било у шетњи, кажу у Управи и додају да је Окружни затвор, поступио у складу са законом и о томе одмах обавестио полицију која је обавила увиђај, надлежно тужилаштво и суд.

Под­се­ти­мо, Го­ран Јан­ко­вић је оптужен  да је 24. ма­ја у ју­тар­њим са­ти­ма у ку­ћи у Ули­ци Пе­те­фи Шан­до­ра 156б ту­пим пред­ме­том усмр­тио су­пру­гу Мир­ја­ну, та­ста Бра­ни­сла­ва и та­шту На­ду Па­јић, по­сле че­га је по­бе­гао. Он је тог ју­тра до­шао до ку­ће Мир­ја­ни­них ро­ди­те­ља, упр­кос ме­ри за­бра­не при­ла­ска и ко­му­ни­ци­ра­ња јер га је су­пру­га при­ја­ви­ла за на­си­ље у по­ро­ди­ци.

Уби­ство, ко­је је шо­ки­ра­ло јав­ност, до­го­ди­ло се на­о­чи­глед ње­го­вих и Мир­ја­ни­них ма­ло­лет­них си­но­ва од три и де­сет го­ди­на.

Јанковић је ухапшен три дана касније.

У новосадском Вишем суду 3. фебруара је одржано припремно рочиште поводом оог тростуког убиства на коме је одлучено да суђење Горану Јанковићу почне 25. марта.

Д. Н.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести