Ухапшен банкар због проневере 15,5 милиона динара

КРАЉЕВО: Припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а Србије ухапсили су С. Д. (60), бивше одговорно лице експозитуре банке "Поштанска штедионица" у Београду, због сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности и на тај начин оштетио ту банку за 15.500.000 динара.
hapsenje
Фото: freeimages

Како се наводи у саопштењу МУП-а, он је ухапшен по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и одређен му је притвор до 30 дана.

Мушкарац се сумничи да је, од новембра 2012. до маја 2021. године, довео у заблуду шест клијената "Поштанске штедионице" да је њихов новац који су имали на девизним рачунима орочио на период од шест месеци, годину дана, односно две године, тако што је сачинио и дао клијентима да потпишу фиктивне уговоре о орочењу девизне штедње који не постоје у систему рачуна те банке.

Потом су, како се сумња, оштећени клијенти потписали бланко налоге за исплату са рачуна, на основу којих је осумњичени подигао и присвојио новац који му је поверен у раду, укупно 124.000 евра и 10.200 швајцарских франака и на тај начин за исти износ оштетио клијенте и "Поштанску штедионицу".

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести