Ухапшен бивши директор Београдске пословне школе

БЕОГРАД: По налогу Тужилаштво за организовани криминал, полиција је ухапсила бившег директора Београдске пословне школе И. С. због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја и оштетио ту школу за 781 милион динара.
hapsenje  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он ће у року од 48 сати бити саслушан у просторијама Тужилаштва за организовани криминал, саопштено је из тог тужилаштва.

У саопштењу тужилаштва се наводи да се Наредбом о спровођењу истраге И. С. ставља на терет да је као директор Београдске пословне школе - Високе школе струковних студија, поступао противно одредбама Закона о високом образовању и Статуту Београдске пословне школе, и тиме прибавио привредним друштвима "Кон Тики Травел", "Симпо" а.д. Врање, НИД "Новости" и Ватерполо клубу "Раднички" из Крагујевца имовинску корист у укупном износу од 781.000.000,00 динара.

У том износу је и нанео штету Београдској пословној школи - Високој школи струковних студија из Београда, тако што је донео одлуку о расподели финансијских средстава и без одржавања седнице и без сагласности Савета школе, а што му је била обавеза по закону и Статуту.

Он је на основу уговора о пословно-техничкој сарадњи закључивао уговоре о позајмицама финансијских средстава која потичу из сопствених средстава наведене школе, наводи тужилаштво.

Додаје се да Новчана средства која је на овај начин позајмљивао, никада нису враћена, нити је И. С. као директор школе предузимао било какве радње у циљу њихове наплате.

Средства до данас нису враћена, напомиње се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести