Ухапшен власник Елита градње Војкан Крстић

БЕОГРАД: Власник фирме "Елита градња" д.о.о. Београд Војкан Крстић, који је и први човек Спасилачког центра Србије, ухапшен је данас због махинација са фиктивно фактурисаним уговорима о отпаду, а на штету три београдске општине од око 10 милиона динара, сазнаје Танјуг.
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

Крстић и још шест особа, међу којима су и општински функционери, ухапшени су у акцији припадника Министарства унутрашњих послова којом је коородинирало Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Обављени су претреси на више локација у Београду као и у Јајинцима, где се налази објекат Спасилачког центра Србије, за који очевици кажу да више личи на касарну, а налази се у близини породичне куће родитеља председника Србије Александра Вучића.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће бити приведени на саслушање у тужилаштво.

Више детаља о овој акцији очекује се да саопшти МУП Србије.

Крстић је познат инвеститорима и власницима грађевинских фирми у Београду који су га у више наврата оптужили да их уцењује, захтевајући од њих да шут и отпад са градилишта возе на његове дивље депоније, на чему он зарађује велике суме новца.

МУП о хапшењу

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су четири особе осумњичене да су лажним фактурама и записницима о услугама у вези са пословањем ПД „Елита градња“ оштетили буџет Србије за више од 10 милиона динара.

Због постојања основа сумње да је учинио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица полиција је ухапсила В. К. (1983), одговорно лице ПД „Елита градња“, док се осумњичени Д. Т. (1956), Д. О. (1962) и Ж. П. (1961) терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се сумња, В. К. је током 2019. и 2021. године, користећи свој положај, а у намери да прибави противправну имовинску корист, на основу више уговора о пружању услуга које је у име и за рачун ПД „Елита градња“ доо закључио са појединим институцијама послове и сачињавао рачуне са лажним подацима о извршеним услугама одношења шута и смећа.

Такође, сумња се да је правио рачуне о наводно извршеним услугама уклањања реклама са јавних површина, на којима су били нетачни, увећани износи, које су оштећени плаћали.

На тај начин он је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист већу од 10 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести