Ухапшен због сумње да је утајио 52 милиона динара пореза

СМЕДЕРЕВО: Власник и одговорно лице привредног субјекта из Смедерева ухапшен је због сумње да је утајио више од 52 милиона динара као и због производње и стављања у промет шкодљивих производа, фалсификовања службене исправе и онемогућавања вршења контроле.
Lisice/jutjub
Фото: Tanjug

Ухапшени власник је уз помоћ једне особе од 2018. до 2020. године, а на основу фиктивно сачињених откупних листова о наводној набавци меда од више пољопривредних газдинстава подигао готовину са рачуна привредног друштва у износу од 67.4 милиона динара која је задржао за сопствене потребе.

Такође, извршена је набавка шећера и других артикала ради производње и дистрибуције фалсификованог меда у вредности од 55,2 милиона динара, без евидентирања у пословним књигама.

На тај начин, избегнут је обрачун и плаћање пореза на додату вредност, пореза на приходе од капитала и пореза на добит правних лица у укупном износу од 52 милиона динара.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву и одређен му је притвор у трајању од 30 дана.

Анонимни
18.09.2021 • 13:41
Ima li taj muškarac ime?
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести