Ухапшени надрилекар из Батајнице тешко нарушио здравље пет особа

БЕОГРАД: По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, одређено је задржавање до 48 сати масеру из Батајнице Сави Кнежевићу (23) и његовој мајци Данијели (49), који су ухапшени због надрилекарства којим су тешко нарушили здравље, за сада, пет особа.
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

Они ће сутра бити саслушании у том тужилаштву, након чега ће бити одлучено да ли ће тужилаштво тражити да им суд одреди притвор.

Кнежевић се терети за кривична дела неовлашћено бављење одређеном делатношћу и продужено кривично дело - тешка дела против здравља људи, док се његовој мајци стављају на терет иста дела у помагању, саопштено је из тужилаштва.

Како се сумња, он је нерегистрованој ординацацији „Др Сауваге“ на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одроварајуће стручне спреме, одобрења за самосталан рад, односно лиценце, а за чије обављање му је по закону потребна дозвола надлежног органа.

Он је, како наводи тужилаштво, пружао медицинске услуге и изводио медицинске захвате над пацијентима, прикривајући од њих чињеницу да није стручно оспособљен за пружање медицинских услуга и извођење медицинских захвата.

Након тога пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом-лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду, што је за последицу имало тешко нарушавање здравља за сада пет особа.

У томе му је помагала мајка, која је у нерегистрованој ординацији примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, све иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

У даљем току истраге Прво основно јавно тужилаштво у Београду је најавило да ће испитати оштећене, евентуалне сведоке, прибавити медицинску документацију, по потреби наложити вештачења и извести друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести