УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂЕ ИЗ КОЛА НА ЈАВНОМ ПАРКИНГУ У БЕОГРАДУ Разбијали бочна стакла и односили све што нађу

Полиција у Београду из Полицијске станице Стари град, ухапсила је двојицу осумњичених за две тешке крађе из возила паркираних на јавном паркингу у Карађорђевој улици у Београду.
hapsenje policija Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

- У сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду, ухапшени су М. М. (59) и С. Р. (65) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Како напомиње МУП, брзом и ефикасном акцијом, полиција је ухапсила осумњичене непосредно након извршења кривичног дела. Полиција је изнела своје сумње да је јуче, како се наводи, ухапшени М. М. на паркингу у Карађорђевој улици, разбио стакло на паркираном аутомобилу марке BMW и из њега украо торбу са лаптопом, документима и кључевима, а да га је осумњичени С. Р. чекао у аутомобилу како би се удаљили с лица места.

- Такође, постоје сумње да је М. М. на истом паркингу, 16. јануара ове године, на исти начин из аутомобила марке пасат украо лаптоп и таблет- навео је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Истражни органи нису, засада, изнели информације да ли, осим за два поменута случаја има још пријава крађа извршених на идентичан начин на паркингу у Карађорђевој , као ни да ли би из резултата досадашњег предистражног рада могле да проистекну сумње на евентуално дужи списак „паркинг“ активности ухапшених или пак неке друге с њима (не)повезане екипе .

Наиме, како „Дневник” сазнаје из својих извора, крађе ствари из аутомобила на паркинзима у Београду, пре свега лап топ рачунара, разбијањем неког од бочних стакала возила, постали су ноћна мора власника четвороточкаша, а већ дужи период на мети „паркинг“ лопова у Београду, неретко је паркинг у Карађорђевој улици београдског Јавног предузећа Паркинг сервис .

Извор „Дневника” открива да је у току ове године, било још кривичних пријава, мада против  НН лица, поднетих такође Првом основном јавном тужилаштву у Београду, због тешке крађе из аутомобила на паркингу у Карађорђевој улици.

Једна кривична пријава поднета је, по нашем извору, крајем марта ове године против НН lica, такође за тешку крађу извршену по истом „модусу операнди“, на паркингу у Карађорђевој улици, кад је из аутомобила марке мерцедес, такође разбијањем бочног стакла, украден скупоцени лап топ рачунар, нов зимски капут познатог бренда, и још неке ствари власника које су се налазиле у ранцу.

На истражним органима је да испитају и утврде да ли је реч о једној или више уиграних лоповских дружина, „специјализованих“ за оперисање по паркинзима у Београду, сматра наш извор.

Ј. Ј.

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести