Ухапшени запослени у Србијашумама због злоупотребе положаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одсека за борбу против корупције у Ужицу у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су две особе запослене у ЈП „Србијашуме“, Шумско газдинство Пријепоље, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.
hapsenje, tanjug
Фото: MUP, ilustracija

Сумња се да је З. Б. (1974) извршио жигосање посеченог дрвета које је превезено на стовариште ЈП „Србијашуме“ ради вршења инспекцијског надзора, пре доласка надлежног републичког инспектора за шумарство и ловство, иако је знао да је дрва превозила особа за коју је утврђено да их је без жига и пратеће документације превозила због чега су и одвезена на стовариште ради инспекцијског надзора.

С. Р. (1963) се сумњичи да је из службених евиденција приложио републичком инспектору отпремницу која се односи на ранији промет дрвних сортимената и на тај начин неистинито приказао да је једна особа превозила вишеметарско дрво букве купцу, те је те податке републички инспектор за шумарство и ловство унео у Записник о инспекцијском надзору.

На овај начин су осумњичени омогућили истој особи да букова дрва, која нису обележена шумским жигом, приликом инспекцијског надзора прикаже као уредно жигосана и тако избегне кривичну пријаву за кривично дело шумска крађa.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести