Ухапшено 8 ПОРЕСКИХ инспектора РАДИЛИ с крими групом

У акцији Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, данас је ухапшено десетак пореских инспектора, због злоупотребе положаја, а како Курир сазнаје ово је наставак акције хапшења која се догодила крајем августа ове године.
lisice, freeimages
Фото: Freeimages.com

Према незваничним информацијама полиција је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, у сарадњи са унутрашњом контролом Министарства финансија ухапсила десетак пореских инспектора због злоупотреба у вези повраћаја ПДВ и прања новца којим је буџет Србије оштећен за вишемилионски износ и омогућено неосновано богаћење власницима приватних фирми.

Међу ухапшенима је и начелник одељења за пореску контролу у Земуну А.П.

Наиме, како сазнајемо, хапшење пореских инспектора је наставак акције хапшења која се догодила крајем августа ове године, а када су ухапшени припадници криминалне групе која је осумњичена за прање новца и кривична дела пореска превара.

Подсетимо, они су трошили новац на најлуксузније аутомобиле, скупоцене сатове и гардеробу, а Александар О. који се сумњичи да је био оранизатор уживао је у луксузној вили са базеном!Како Курир сазнаје, тада су током претреса неколико кућа и викендица, пронађене чак и лажне полицијске значке, као и пасоши држављанки Кине.

- Приликом претреса више објеката, пронађени су луксузни аутмобили, скупоцени Ролекс сатови, маркирана одећа и обућа, Луј Витон кофер. Процењена вредност само гардеробе, обуће, кофера је око 70.000 евра - открио је тада саговорник Курира.

Луксузна вила коју је користио Александар О., према речима нашег саговорника, има затоврени базен, теретану, најсаврерменији видео надзор и опремљена је најскупљим намештајем.

Подсетимо, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, припадници министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом и пореском полицијом ухапсили су крајем августа ове године, седам осумњичених да су вршењем различитих кривичних дела оштетили буџет Србије за више од 350 милиона динара.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести