Ухапшено осам препродаваца "камагре", један у бекству

БЕОГРАД: По налогу Посебног тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала, припадници СБПОК-а ухапсили су осам осумњичених из више градова Србије, који се терете да су дуже време препродавали препарат за потенцију „Камагра", без дозволе Агенције за лекове.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Ухапшени су Д.Ћ. (1976), М.В. (1986), И.Ј. (1988) и Р.П. (1987) из Београда, М.П. (1989) из Апатина, као и И.Џ. (1987), П.И. (1986) и Д.И. (1976) из Нове Пазове, док се за још једним извршиоцем још трага, саопштено је из МУП-а.

Сумња се да су они "Камагру" набављали из Кине и Индије, избегавајући мере царинског надзора, складиштили их у магацинима на територији Суботице, Апатина и Београда и продавали их путем оглашвања на интернет сајтовима, а крајњим купцима их достављали путем курирских служби.

Приликом претреса стана и других просторија које користе, од осумњичених је одузето више од 100.000 евра и 1.500.000 динара, преко 120 банковних чекова за реализацију, криптовалуте у вредности од 30.000 америчких долара, велика количина „камагре", аутомобили, као и интернет сајт преко кога су вршили продају.

Новац стечен криминалним деловањем чланови ове групе су, како се сумња, улагали у куповину некретнина, возила и криптовалута, а у намери да прикрију незаконито порекло новца и имовине.

Терете се за кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, недозвољена трговина, кријумчарење, прање новца, производња и стављање у промет шкодљивих производа и удруживање ради вршења кривичних дела.

Одређено им је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести