Ухапшено шест осумњичених за кријумчарење миграната

БЕОГРАД: По налогу Тужилашта за организовани криминал данас је након вишемесечног предистражног поступка ухапшено шест припадника организоване криминалне групе који се сумњиче да су од фебраура ове године организовали недозвољен, илегални прелазак државне границе и недозвољени транзит кроз Мађарску до Аустрије за 41 мигранта.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Ухапшени су Д.М, који се сумњичи да је предводио ову организовану криминалну групу као и Н.В, И.К, А.С, Ј.С. и С.М, због постојања основа сумње да су извршили кривицно дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, саопштено је из тужилаштва.

Д.М, се терети да је сачинио план деловања организоване криминалне групе која је илегално пребацивала већи број миграната преко државне границе уз наплату од 600 евра по илегалном мигранту.

Сумња се да је он организовао страно НН лице које је регрутовало мигранте на подручју Војводине, који су заинтересовани за илегалан транзит до земаља ЕУ па их је илегално пребацивао на подрувцје Мађарске, у близини државне границе.

За то време припадници ове организоване криминалне групе изнајмљивали су возила у рентакар агенцијама на подручју Србије, да би након тога на подручју Мађарске прихватали илегалне мигранте и превозили их кроз ту земљу до Аустрије, те вршили илегалан транзит миграната, наводи тужилаштво.

Свим ухапшенима је одређено полицијско задржавање и они су уз кривичну пријаву спроведени у Тужилаштво за организовани криминал ради саслушања.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести