Ухапшено више особа због крађе 26 тона сунцокрета у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу основног јавног тужиоца, ухапсили су више особа због крађе 26,5 тона сунцокрета из складишта једне фирме у Зрењанину, саопштила је данас ПУ Зрењанин.
e
Фото: Pixabay.com

Ухапшени су Н. Г. (35) из Новог Сада, М. Ш. (36) из околине овог града, В. Ж. (32) из околине Сомбора, Ј. Т. (27) из околине Новог Сада и Г. Р. (51) из околине Београда, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа у саизвршилаштву. По налогу тужилаштва, полиција је ухапсила и А. Р. (43) и С. Р. (34) из околине Зрењанина, осумњичене за кривично дело прикривање.

Одговорно лице предузећа за превоз робе Н. Г, као и четворица возача овог предузећа М. Ш., В. Ж., Ј. Т. и Г. Р. су, како се сумња, по претходном договору, из складишта једне фирме у Зрењанину, за два дана украли 26,5 тона сунцокрета, чија се вредност процењује на више од 1.700.000 динара. Они се сумњиче да су крађу починили тако што су приликом мерења сунцокрета, путем скривеног електронског уређаја, наместили да вага покаже мању тежину од праве. Сунцокрет су, како се сумња, дали А. Р. и С. Р. из околине Зрењанина који се сумњиче да су га продали другом привредном друштву, иако су знали да је украден.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они су, уз кривичну пријаву, приведени Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

Milan
06.12.2022 • 23:04
Nikada nismo saznali koje pre dve godine uzurpirao oko 650 hektara i posejao din okret u KO Knićanin.Uzurpacija je otkrivena,poljocuvari su čuvali parcele,a ko je skinuo suncokret,ko ne uzurpirao državno zemljište i zašto je smenjen šef za poljoprivredu u opštini,čist organizovan kriminal.
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести