УМАЛО ТРАГЕДИЈА КОД ТУТИНА Деца пронашла бомбу и активирала је у игри?! НАПРАВА ПРЕТХОДНО НЕКОМЕ ПОСТАВЉЕНА ПОД АУТО (ФОТО)

У селу Сухи До у општини Тутин, група деце је на путу пронашла експлозивну направу, бомбу, коју су затим активирали бацајући је на оближњу ливаду. Само пуком срећом избјегнута је трагедија, преноси Санџаклајв.
najnovija vest 2
Фото: Pixabay.com / dnevnik.rs

Полицијском истрагом утврђено да је бомба била неком из села постављена испод аутомобила, али је на срећу испала пре него што је експлодирала, истичу мештани.

Како кажу мештани, све се одиграло у четвртак вече, када су у близни сеоске џамије у време теравије намаза, приметили непозатно лице које је возило аутомобил Пежо караван, сиве боје и које је након краћег задржавања напустило село.

-  Сумњамо да је тај момак бомбу поставио док су верници у џамији клањали теравију. Како је џамијски макадамски пут који води према главном сеоском путу у лошем стању, бомба је спала са аутомобила испод којег је постављена. Ту бомбу су деца нашла у петак, неко време се играла са њом, нису била сигурна да ли се ради о некој играчки или о правој бомби, па су је сликали. То је трајало неко време, све док један од старијих д‌јечака, није бомбу бацио на ливаду, где је она експлодирала. Експлозија је била толико јака, да се цело село затресло - наводе мештани.

Инцидент је изазвао озбиљну забринутост и страх међу мјештанима. Локална полиција је интервенисала одмах након инцидента и обавила истрагу на месту догађаја.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести