Управа царина: Заплењене цигарете, амфетамин и еври

БЕОГРАД:  Српски цариници су у сарадњи с полицијом данас на граничном прелазу Градина спречили покушај кријумчарења 50 боксова цигарета, 20 грама амфетамина и 17.000 непријављених евра које су пронашли код возача једног камиона.
Zaplena Foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

Како је саопштила Управа царине Србије, прекршај је откривен двадесетак минута после поноћи када је на ред за контролу дошао камион којим су из Турске ка Великој Британији транспортовани текстилни производи, а којим је управљао 50-годишњи бугарски држављанин.

Детаљним прегледом камиона у задњем бочном сандуку камиона и десној бочној прегради за алат иза врата сувозача пронађено је 50 боксова цигарета марке ''данхил'', за које је возач рекао да их је понео пријатељима на поклон.

Цариници су потом пронашли и око 20 грама амфетамина у возачевом личном вешу, а у кабини камиона и торбицу коју је возач држао изнад свог седишта, а у којој је откривено укупно 27.000 евра.

Путнику је одмах враћено 10.000 евра, што је износ који не мора да се пријављује на граници, док је остатак суме привремено задржан, додаје се у саопштењу Управе царина.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести