УСТ негодује због Ногових претње судијама и тужиоцима

БЕОГРАД: Удружење судија и тужилаца Србије (УСТ) негодовало је данас поводом навода Срђана Нога на друштвеним мрежама у којима се на увредљив, непримерен начин и без аргумената обраћа председнику УСТ Ненаду Стефановићу, позивајући правосудне савете да стану на пут континуираним претњама носиоцима правосудних функција.
udruzenje
Фото: Printscreen

Ного је како се наводи у саоспстењу овог удружења, истовремено упутио претње и свим судијама и тужиоцима, у којима поруцује да ће сигурно кривично одговарати и да немају чему да се надају, уколико покрену неки поступак због употребе пејнтбол пушака приликом уласка новог сазива посланика у Народну скупштину, коју је најавио. 

УСТ наводи да разуме резигнираност Нога чињеницом да ово удружење сме да скрене пажњу јавности да одређене радње, на које он позива грађане собом могу носити елементе кривичне и прекршајне одговорности, док се друга струковна удружења и невладине организације у овом тренутку само "интимно" залажу за владавину права.

УСТ позива Државно веце тужилаца и Високи савет судства да стане на пут континуираним претњама свим носиоцима правосудних функција, које су ових дана крајње непримерене и учестале, подсећајући их да је ово први пут да неко прети судијама и тужиоцима да ће кривично одговарати због тога што примењују закон и раде свој посао. 

Позвало је ове органе да раде свој посао, а судијама и тужиоцима поручило да добро разамисле следећи пут када буду бирали представнике у чланство ових правосудних савета. 

Славиша
28.07.2020 • 17:12
Па није ми јасно,шта се друго очекивало од лица које напада на Скупштину Србије,лице које напада органе реда,и у свему томе судије не виде разлог за одређивање притвора по захтеву тужилаштва?
EUR/RSD 117.5644
Најновије вести