Влајић: Притвор до 30 дана за 11 ухапшених Срба

БЕОГРАД:  Основни суд у Приштини одредио је јуче притвор до месец дана за 11 Срба који су ухапшени у акцији косовске полиције 28. маја, изјавио је Тањугу Небојша Влајић, бранилац једног од ухапшених Срба. 
Akcija ROSU Foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Влајић је рекао да у понедељак истиче рок за жалбу и да ће тада адвокати осумнњичених доставити жалбе суду.Према његовим речима, притвор је продужен за укупно 30 осумњичених, међу којима је, поред 11 Срба, и 16 Албанаца и три Бошњака.

Он је прецизирао да им је, према одлуци суда, притвор одређен због опасности од бекства, као и да не би утицали на сведоке и ометали ток истраге.Влајић је рекао да је цела група ухапшена протеклих дана због сумње да су њени припадници "деловали као организована криминална група која се бавила кријумчарењем, избегавањем плаћања царина и пореза, примањем и давањем мита".

Што се тиче шесторо Срба из Зубиног Потока који су у четвртак пуштени из полиције, Влајић је указао да они немају везе са овим поступком, већ да су били приведени због ометања правде, односно покушаја да спрече косовску полицију да ухапси осумњичене.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести