Возач који је ударио децу на пешачком прелазу браниће се са слободе

БЕОГРАД: Први основни суд у Београду одбио је данас да одреди је данас притвор за Л.Г. (38) који је, како се сумња, у недељу увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце на пешачком прелазу па побегао и он ће се у даљем току поступка бранити са слободе.
policija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Наиме, судија за претходни поступак му је одредио забрану напуштања боравишта и одузимање возачке дозволе, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење и одбрана и тужилаштво имају право да се жалбе кривичном ванпретресном већу суда.

У тужилаштву за Танјуг кажу да ће се сигурно жалити.

Тужилаштво је раније данас тражило да се Л.Г. одреди притвор због опасности од бекства и да не би у кратком року поновио кривично дело, као и да ће утицати на сведоке, јер се бранио ћутањем.

У захтеву за одређивање притвора тужилаштво је подсетило и да је Л.Г. напустио лице места, да се није сам пријавио након незгоде већ га је пролашла полиција, као и да нема пријављено пребивалиште на територији Србије, односно адреса пребивалишта је пасивизирана.

Осумњиченом Л.Г. се на терет стављају кривична дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Кривичном пријавом Л. Г. је стављено на терет да је дана 18. јула око 20.15 часова управљајући путничким возилом у улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгод тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С.Б. (2011.) и Л.Б. (2016.) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила су тешке телесне повреде, док је отац М.Б. задобио за сада лаке телесне повреде.

У наставку поступка тужилаштво ће испитати и оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврдивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести