ВОЗАЧУ ИЗ ЛЕСКОВЦА ПОВЕЋАНА КАЗНА У несрећи у којој је пијан и дрогиран слетео с пута, погинула матуранткиња

Апелациони суд повећао је казну затвора Предрагу Николићу (24) из Велике Грабовнице код Лесковца, уз пресуду за тешко дело против јавног саобраћаја, када је погинула девојка из тог села, а тројица његових другова тешко повређена.
pixabay.com
Фото: pixabay.com

У образложењу се наводи да је возио под дејством алкохола и опојних дрога, потврђено је Југмедии у Вишем суду у Лесковцу.

Николић је све време био у притвору, од дана трагедије 5. фебрура 2022. године до данас, са наногицом код куће од два месеца, па је данас директно са суђења пребачен у Казнено поправни дом у Нишу.

Највећа казна за ово кривично дело је 12 година затвора, а њему ће у казну бити урачунато и време које је провео у притвору.

Иначе, Николићу је истом пресудом одузета возачка дозвола Б категорије на 5 година после изласка из затвора, што је у том делу највиша казна.

Трагедије се, иначе, догодила на регионалном путу Лесковац – Грабовница, када је BMW, којим је управљао Николић, слетео с пута и том приликом живот је изгубила Јована Јанковић (18), тада матураткиња Економске школе у Лесковцу.

(Југмедија/Блиц)

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести