Вулин: Дунав неће бити безбедан коридор за кријумчаре

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас да српска полиција неће дозволити да било ко шверцује нафту и другу робу пловним путевима Србије и нагласио да ће ускоро бити формирано посебно тело које ће координирати рад свих полицијских управа на Дунаву.
vulin
Фото: МУП

Вулин, који је са помоћником директора полиције Богољубом Живковићем и начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем обишао припаднике Полицијске испоставе за безбедност на рекама, навео је да ће у наредном периоду значајна средства бити уложена у набавку опреме.

Према његовим речима, биће набављени нови чамци, адекватна униформа за извршење задатака и боравак на води, а размотриће се и локација за зимовник са пратећим садржајима на приобаљу реке Саве.

Фото: МУП

"Припадници Полицијске испоставе за безбедност на рекама, који брину о безбедности на 226 километара речних токова и приобаља, у прва три месеца ове године запленили су око три тоне кријумчарене нафте и ухапсили починиоце. То је за похвалу, али није ни мали део нафте или цигарета који се кријумчаре Дунавом. Зато ће бити формирано посебно тело које ће координирати рад свих полицијских управа на Дунаву. Дунав неће бити безбедан коридор за кријумчаре", поручио је Вулин.

Министар је нагласио и да је захваљујући брзим интервенцијама припадника Полицијске испоставе за безбедност на рекама прошле године спасено 14 људи, које су успели на време да извуку из воде приликом покушаја самоубиства, због чега су ови момци истински хероји.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести