Вулин: Изборићемо се са криволовом, биће строге казне

БЕОГРАД: Припадници новоформиране Јединице МУП-а за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине с колегама из Полицијске управе у Панчеву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Смедереву, поднеће кривичну пријаву против 42-дишњег мушкарца из Белегиша, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело незаконит лов.
m
Фото: MUP

Он се терети да је ноћас, без дозволе и за време ловостаја у ловишту Војводина шума у Делиблатској пешчари, одстрелио кошуту која је, како се сумња, била у стеоном стању, саопштио је МУП.

Изборићемо се са криволовом у Србији. Наша ловишта и наша дивљач су наше богатство и припадају свима. Држава се по први пут на овако организован начин бори против криволова који ће бити искорењен, рекао је министар полиције Александар Вулин, на чију иницијативу је образована Јединица за сузбијање еколошког криминала.

Шуме и ловишта неће бити простор на коме неко може без икакве дозволе и реда и у време ловостаја да врши лов на нашу дивљач и да угрожавањем и нарушавањем природе и нехуманим односом према дивљачи, остварује профит и зараду. Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине појачаће свој рад и надзор у свим местима у Србији која су предвиђена за лов, а свако ко одстрели дивљач мимо прописаних закона и правила и без дозволе биће строго кажњен. Криволовци су посебно на мети српске полиције, изјавио је Вулин.

Полицијски службеници одузели су од осумњиченог одстрељену дивљач, две пушке са термовизијским нишаном, муницију, путничко возило и мобилни телефон.

Против четрдесетдвогодишњег мушкарца биће поднета кривична пријава надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести